Mallet vinger

Een mallet vinger is een letsel waarbij de strekpees in het topje van de vinger afscheurt. Dit gebeurt vaak bij het insteken van een matrasovertrek of door een bal die op een gestrekte vinger terecht komt.

Je kunt het herkennen aan een pijnlijk vingertopje dat niet meer door eigen kracht volledig gestrekt kan worden. Het is een klacht die, mits goed behandeld, voor niet heel veel langdurige klachten hoeft te zorgen. Maar daar ligt nu net de crux.

Je hebt eigenlijk maar één kans om het echt goed te doen en verdergaande vervormingen van de vinger tegen te gaan. Via de huisarts wordt vaak een standaard spalk aangemeten die in sommige gevallen een voldoende resultaat geeft. Om er zeker van te zijn dat u het meest optimale resultaat behaalt adviseren wij om in ieder geval één keer de spalk en de manier waarop u deze draagt te laten beoordelen door een van onze handtherapeuten. Indien nodig zijn zij ook in staat om een op maat gemaakte spalk voor u te maken. Vraag uw huisarts bij deze klacht om een verwijzing voor een afspraak bij de handtherapeut.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Diederik Verhoeven of Thom Klaase.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie