Gezonder bewegen met oefentherapie

In een tijd waar het aanbod van bewegen flink verminderd is, blijft het belang hiervan alleen maar groeien. Vaak is het een uitdaging om in een dag voldoende te bewegen. Terwijl de voordelen van bewegen zijn erg groot zijn.

In het Human Capital Model staan alle voordelen van het bewegen beschreven. Het bewegen zorgt niet alleen voor een fitter en gezonder lichaam, maar heeft ook positieve invloed op mentale waarde, sociale omgeving, persoonlijke waarde, financiële waarde en intellectuele waarde. Lees hier meer over bij Alles over Sport.nl!

De redenen van te weinig bewegen zijn vaak; pijnklachten, verminderde fitheid of omdat het simpelweg niet tot een persoon zijn gewoontes behoort. Gelukkig kan de oefentherapeut hierbij hulp bieden. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut helpt met het behandelen en voorkomen van blessures en klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde beweging en houding tijdens dagelijkse activiteiten. Je leert te begrijpen waar de pijn door ontstaat en hoe je houding en manier van bewegen je klacht beïnvloeden. De oefentherapeut helpt jou om op een goede manier in beweging te komen!

Wil jij graag met behulp van de oefentherapeut meer op een gezonde manier in beweging komen?
Neem dat contact op met Fysiotherapie Elisabeth via info@fysiotherapieelisabeth.nl, bel naar  072-520 40 70 of loop een keer bij ons langs de balie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie