TINNITUS

Op vrijdag 6 oktober jl. zijn Bernadette Keijzer en Anna Akkermans naar een congres over Tinnitus geweest in het Limburgse Hoensbroek en ze zijn weer op de hoogte van de nieuwste inzichten van behandeling en revalidatie van patiënten met tinnitusklachten, oftewel oorsuizen.

De tinnitusbehandeling is gericht op het ‘her trainen’ van het brein in het waarnemen van het tinnitussignaal. Deze behandeling is in een grootschalig onderzoek van de Universiteit Maastricht effectief gebleken in het verminderen van tinnitusklachten en hiermee in het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Tinnitus kent verschillende beïnvloedende factoren en oorzaken. Eén specifieke vorm van tinnitus is somatische tinnitus. Bij deze vorm kan de intensiteit en het karakter van de tinnitus veranderd worden door invloeden vanuit de nek- en kaakregio. Zo kan een verhoogde spierspanning van de nek- en kaakspieren en klemmen/knarsen zorgen voor een verandering in de luidheid of geluidsfrequentie van een bestaande tinnitus en in sommige gevallen zelfs veroorzaken.

Voor informatie of een behandeling rondom tinnitus kunt u een afspraak maken met een van de orofaciaal therapeuten

☎ 072-520 40 70