Kinderen en hun reflexen

Wist je dat goed geïntegreerde reflexen zorgen voor een goede balans in ons denken, voelen en doen?!

Als baby heeft iedereen primaire reflexen gehad. Deze zijn nodig voor ontwikkeling en horen vanzelf te verdwijnen. Als ze niet helemaal geïntegreerd worden kunnen ze allerlei problemen veroorzaken. Motorische problemen, ontwikkelingsachterstanden en leerproblemen zijn vaak terug te voeren naar deze reflexrestanten.

Reflexintegratie is een lichaamsgerichte therapievorm die wellicht een oplossing kan bieden voor het kind dat het minder makkelijk heeft.

Herken jij je kind in: moeilijk stilzitten; problemen met concentratie; veel op vingers, kleding, potloden bijten, op de tenen lopen; struikelen over z’n eigen benen, motorisch onhandig; slecht handschrift; lijkt slim genoeg maar er komt niet uit wat er in zit; moeite met rechtop blijven zitten, houdt het hoofd scheef of ondersteunt het; overprikkeling of onderprikkeling; leren fietsen en/of zwemmen ging of gaat problematisch.
Mogelijk is er sprake van nog actieve reflexen, waardoor je kind veel harder dan normaal zijn best moet doen om dingen te leren. Door de reflexen alsnog te integreren kunnen het lichaam en de hersenen beter gaan samenwerken. Je kind ervaart meer rust en komt weer in balans en de ontwikkeling kan (eindelijk) verder gaan.

Wil je ook weten of je kind last heeft van nog actieve reflexen of wilt u meer informatie dan kunt u altijd contact met ons opnemen.