Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren

bericht van 07 oktober 2019

Vernieuwbouw


Noordwest Ziekenhuisgroep heeft definitief gekozen voor vernieuwbouw van het ziekenhuis in Alkmaar.

Noordwest staat hiermee voor een complexe opgave om voor de komende 17 jaar in drie fasen het ziekenhuis op de huidige locatie in de Alkmaarderhout te vernieuwen. Deze vernieuwbouw garandeert de gezondheidszorg voor de inwoners van Noord-Holland-Noord voor nu en in de toekomst.

 

Tijdelijke parkeeroplossing

Gemeente en ziekenhuis bereikten onlangs een principe-akkoord om in de eerste bouwfase (medio 2019 - medio 2022) een ondergrondse parkeergarage met circa 450 parkeerplaatsen op het ziekenhuis-terrein te bouwen. Het akkoord is voorgelegd aan de gemeenteraad, die daar eind januari unaniem mee heeft ingestemd.

Om de extra parkeerdruk in de omliggende wijken te kunnen opvangen is een plan ‘tijdelijk parkeren’ opgesteld. Hierin wordt voor de verschillende doelgroepen (bezoekers, dagpersoneel, avond-, nacht- en spoedpersoneel en buurtbewoners) aangegeven waar en hoe ze kunnen parkeren.
Voor meer informatie:
https://www.alkmaar.nl/vernieuwbouw_nwz.html

Goede buurregeling

De goede buurregeling houdt in dat met ingang van 1 oktober 2019 voor drie jaar vergunninghouders-parkeren wordt ingesteld in de woonbuurten (noordelijk gedeelte van het Burgemeesterkwartier, Nieuwpoortslaan, Schutterwei, Bomen- en Bloemenbuurt). Het betreft hier een variant met gratis vergunningen voor bewoners. Op de Schutterswei, Juliana van Stolberglaan, Kennemerstraatweg en Willem Alexander wordt vanwege de aanwezigheid van andere functies (sport, begraafplaats, bloedbank, hotel) betaald parkeren ingevoerd. Hier mogen vergunninghouders ook staan.

 

Deze regeling kan voor u als patiënt betekenen dat het drukker is met parkeren in de buurt van Fysiotherapie Elisabeth. Graag hiervoor u begrip.