Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plas-en poepproblemen bij kinderen

bericht van 14 februari 2019

Roos en Lara, twee van onze kinderfysiotherapeuten, zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met problemen van buik- en bekkenregio. 

 

Veel kinderen hebben tegenwoordig problemen met plassen en/of poepen. 

Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

-       Ongelukjes overdag. 

-       Bedplassen.

-       Heel vaak of juist te weinig plassen.

-       Niet uit kunnen plassen.

-       Blaasontstekingen.

-       Obstipatie (verstopping).

-       Poepongelukjes. 

 

Bij plas-en poepproblemen speelt schaamte vaak een rol. Kinderen vinden het moeilijk om er over te praten waardoor ze lang met dit probleem door kunnen lopen. 

In veel gevallen kunnen de adviezen en oefeningen van de gespecialiseerd kinderfysiotherapeut een uitkomst bieden.

 

Bij ons zijn kinderfysiotherapeuten Roos Alsemgeest en Lara Sijtema opgeleid om het kind op een speelse wijze te leren voelen waar de bekkenbodemspieren zich bevinden en hoe het kind daarover controle kan krijgen.

Na een intakegesprek met ouders en een vervolgafspraak met kind en ouders zal de klacht worden geïnventariseerd waarna samen met ouders en kind het probleem aangepakt zal worden. 

 

De verwijzing voor kinderbekken fysiotherapie vindt meestal plaats na verwijzing van een specialist (kinderarts of uroloog) die na verder onderzoek een diagnose heeft gesteld.

Ook kunt u door de huisarts verwezen worden of kunt u terecht zonder verwijzing. 

 

Herkent u bovenstaande signalen en wilt u graag meer weten dan kunt u contact opnemen met Roos Alsemgeest of Lara Sijtema. 

 

Roos en Lara zijn beide aangesloten bij de Landelijke Werkgroep voor Kinder Bekken Fysiotherapie. Dit is een werkgroep waar zij met deskundigen uit heel Nederland samenwerken aan een betere kwaliteit in handelen bij kinderen met o.a. plas en poep problematiek.