Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sportgroep voor kinderen met autisme

bericht van 18 september 2017

Bij steeds meer kinderen met een vorm van autisme (ASS, PDD-NOS, Asperger, etc.) is plezier beleven in het sporten een probleem. Onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen met autisme meer moeite hebben met motorische activiteiten en bovendien een minder actieve leefstijl.

Bij deze kinderen kan ook een verminderd uithoudingsvermogen voorkomen. Een verklaring is dat ze zich minder energiek voelen en zichzelf minder goed kunnen motiveren (omdat ze vaak minder presteren dan hun leeftijdsgenootjes zonder een vorm van autisme). Kinderen met autisme hebben een specifieke behoefte aan structuur die wij kunnen bieden. Fysiotherapie Elisabeth is een groep gestart voor deze kinderen en zij sporten inmiddels met veel plezier.

Voor wie? Voor alle kinderen met autisme die moeite hebben met sporten op sociaal, conditioneel en motorisch gebied. Hierbij valt te denken aan:

• Sporten met leeftijdgenoten spannend vinden.                                                               

• Motorisch niet mee kunnen komen met leeftijdsgenoten.

• Weinig energie hebben / snel moe zijn.

• Sportactiviteiten uit de weg gaan.

Wat wordt er gedaan? Kinderfysiotherapie Elisabeth sport met kleine groepen (max. 3 kinderen) ingedeeld op leeftijd. De lessen bestaan uit het verbeteren van de conditie, spierkracht en aanleren van functionele vaardigheden en spelvormen die nodig zijn om mee te doen aan schoolgym of sporten bij een sportclub. Het uiteindelijke doel is: met zelfvertrouwen met leeftijdsgenoten kunnen, durven en willen sporten. Voor het verkrijgen van het gevoel “ik kan wél goed sporten”, beginnen de kinderen stapsgewijs en met een duidelijke structuur aan sportonderdelen. Tijdens het sporten is er veel aandacht voor het beleven van succes en het omgaan met elkaar.

Herkent u bovenstaande signalen of wilt u graag meer weten dan kunt u contact opnemen met onze kinderfysiotherapeut Charlot Orij.