Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 30 juli 2021

Een Functioneel Neurologische Stoornis (FNS) betekent dat er een onvermogen is van de hersenen, om signalen op de juiste manier te verzenden en te ontvangen.
Er is bij FNS geen sprake van schade aan de hersenen, maar het zenuwstelsel functioneert niet zoals het zou moeten.

lees meer
bericht van 29 juli 2021

Ben je 18 jaar en ouder, met obesitas (BMI ≥ 30 ) of met overgewicht (BMI ≥ 25) met co-morbiditeit en wil je aan de slag met een gezondere leefstijl?  Bij Fysiotherapie Elisabeth bieden we een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) Cool aan, een programma van 2 jaar met groepsbijeenkomsten en individuele consulten.

lees meer
bericht van 16 juli 2021

Het thuiswerken wordt langzamerhand weer ingeruild voor het werken op kantoor. Voor veel mensen is dit een welkome verandering. Zeker omdat het thuiswerken voor een toename van een lichamelijke klachten heeft gezorgd. Toch zijn met het werken op kantoor de lichamelijke klachten en de risico’s hierop niet in een keer weggenomen.

lees meer
bericht van 09 juli 2021

Judith Fenijn is per 1 juli het team van kinderfysiotherapeuten komen versterken.
Judith zal dinsdag, woensdag en vrijdag aanwezig zijn op de praktijk.

Judith verkleind

bericht van 27 juni 2021

 Wij hanteren per 28-6-2021 de volgende regels:

  • Mondkapjes: de verplichting voor het dragen van een mondkapje vervalt op plekken waar 1,5m afstand gehouden kan worden. Zowel patiënten als de therapeuten hoeven hier geen mondkapje meer te dragen. Het mag uiteraard wel.
  • Behandelingen: voorlopig zullen de therapeuten in de behandelkamer wel een mondkapje blijven dragen wanneer er geen 1,5m afstand gehouden kan worden. Dit vragen wij ook van onze patiënten. Hiervoor graag uw begrip.
  • Het naleven van de hygiënemaatregelen verandert niet.
  • De looplijnen en zitplaatsen blijven zoals aangegeven, op 1,5m afstand.
  • Groepen: Het maximaal aantal deelnemers in een groep of ruimte vervalt. Tegelijkertijd is daar 1,5 meter afstand de norm. Wij houden een maximum van 8 deelnemers in de groepen aan.
  • De gezondheidscheck is nog altijd de voorwaarde. Heeft u luchtwegklachten of griepverschijnselen, blijf thuis en laat u testen.
  • Komt u alstublieft niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de behandeling.
  • Wij blijven u verzoeken om uw eigen handdoek mee te nemen naar de praktijk. 
  • Tot slot, komt u nog zoveel mogelijk alleen naar de praktijk. Indien het gaat om uw kind, laat dan het liefst 1 ouder meekomen.
bericht van 25 juni 2021

De afgelopen jaren komt in veel onderzoeken naar voren dat, intensief sporten extra belangrijk is voor mensen met de ziekte van Parkinson. Bokstraining met een bokszak is een sport waarbij je intensief kunt trainen op je eigen niveau. Uit onderzoek blijkt dat mensen snel verbeteringen merken op verschillende gebieden, zoals een betere slaapkwaliteit, minder slaperigheid overdag en een verbetering van depressieve klachten. Ook scoren mensen hoger op een vragenlijst die de kwaliteit van leven meet.

lees meer
bericht van 17 juni 2021

De FLOOR® zwangerschapsbegeleiding en hersteltraining is weer in volle gang. Sinds begin deze maand zijn we weer op onze locatie gestart met de “live” lessen. Wil je meedoen?? Er is nog plek!!

lees meer
bericht van 11 juni 2021

Sophie Verhorst komt ons team versterken.
Op dit moment is Sophie op de maandag en donderdag aanwezig en per 1 juli zullen daar meer uren bijkomen.

 

Foto Sophie Website verkleind

bericht van 07 juni 2021

Vanaf 23 juni breiden we de FLOOR zwangerschap en herstel training uit! 

Sophie Verhorst zal de les verzorgen van 19 tot 20 uur. Er zijn nog enkele plekken vrij! Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bericht van 04 juni 2021

Van 7 tot en met 11 juni organiseert JOGG 
de Week voor de Gezonde Jeugd!

lees meer
bericht van 28 mei 2021

1 op de 5 mensen heeft wel eens kaakklachten.

lees meer
bericht van 21 mei 2021

De fysiotherapeut en manueel therapeut kunnen een belangrijke rol spelen in het behandelen van hoofdpijnklachten, zoals hoofdpijn vanuit de nek, spierspanningshoofdpijn en migraine.

lees meer
bericht van 10 mei 2021

Ook moeite met het in beweging komen en in beweging blijven?

lees meer
bericht van 04 mei 2021

Word jij onze nieuwe collega?

Binnen ons team zijn wij op zoek naar 2 nieuwe collega's. 

lees meer
bericht van 28 april 2021

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we doorgaans ons daar wel op. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen.

lees meer
bericht van 23 april 2021

Sinds kort verzorgen de kinderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Elisabeth, fysiotherapie op basisschool de Cocon en basisschool De Wegwijzer. Beide gevestigd in Alkmaar.

lees meer
bericht van 22 april 2021

Als het lichamelijk onderzoek niet de volledige duidelijkheid geeft die de fysiotherapeut nodig heeft voor het bepalen van zijn of haar behandelplan, kan het zinvol zijn om echografie in te zetten.

lees meer
bericht van 02 april 2021

Onze kinderfysiotherapeuten te gast bij het ‘Dit is onderwijs Festival’. 

lees meer
bericht van 19 februari 2021

Na bijna een jaar thuiswerken worden de gevolgen hiervan steeds duidelijker. Uit onderzoek van het CNV blijkt dat 41% van de werknemers vaker klachten ervaart aan schouder, nek of arm sinds zij thuiswerken.

lees meer
bericht van 12 februari 2021

In de huidige coronaperiode heeft iedereen tegenwoordig te maken met het dragen van een mondkapje. Specialisten zien een toename van kaakklachten gedurende de coronacrisis.

lees meer