Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 01 augustus 2017

Het was alweer een tijd geleden dat wij foto's hadden laten maken voor de website. Het was hoog tijd voor wat nieuwe beelden, gemaakt door Karen Hoogland

 

bericht van 20 juli 2017

Het is zomervakantie! Omdat veel van jullie ook op vakantie gaan en het bij ons dus minder druk is, hebben we een aangepast vakantierooster opgesteld.

Dit rooster is geldig van maandag 24 juli t/m vrijdag 26 augustus 2017.

lees meer
bericht van 03 juli 2017
Claudette Haanstra heeft haar opleiding afgerond en is nu Oncologie Fysiotherapeut MSc. Gefeliciteerd Claudette!
lees meer
bericht van 03 juli 2017

Uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum blijkt maar weer eens de impact van (in)activiteit in het dagelijks leven. Er is een sterke samenhang tussen hoe lang mensen achtereen zitten en hun mate van zelfstandigheid in het dagelijks leven op de lange termijn.

lees meer
bericht van 27 juni 2017

Dankzij verbeterde diagnostiek en behandeling overleven steeds meer mensen kanker.

lees meer
bericht van 16 juni 2017

Sinds 2012 is er een actief netwerk voor Functionele Neurologische Stoornissen opgericht. Functionele Neurologische Stoornissen zijn lichamelijke klachten waarbij functies in het lichaam niet goed verlopen zonder dat hier een structurele afwijking (ofwel schade van het lichaam) voor kan worden gevonden. De meeste patiënten met functionele neurologische symptomen hebben meer dan een symptoom. Door wetenschappelijk onderzoek wordt de ingewikkeldheid van wat er mis gaat in het zenuwstelsel iets beter begrepen.

lees meer
bericht van 15 juni 2017
Op maandag 19jun om 15.30u start er weer een cursus babymassage! Er is nog een plekje vrij! Aanmelden en informatie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bericht van 08 juni 2017

CVA is de afkorting voor Cerebro Vasculair Accident. Een CVA kan een herseninfarct of een hersenbloeding zijn en wordt ook wel een beroerte genoemd. Hierdoor krijgt een deel van de hersenen (tijdelijk) te weinig of geen zuurstof.

lees meer
bericht van 29 mei 2017
Onze praktijk heeft de HKZ hercertificeringsaudit weer gehaald! HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ Certificaat geeft aan dat de instelling voldoet aan vooraf vastegestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg Als de organisatie het certificaat behaalt, betekent dit dat het: - Goed georganiseerd is - Cliënten centraal stelt - Continu werkt aan optimalisering - Betrouwbare resultaten presenteert - Voldoet aan de eisen (opgesteld door de beroepsgroep, overheid, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars)
bericht van 26 mei 2017

Onze collega's Sifra Blok en Josine Veldman hebben de tweedaagse cursus: 'Neurorevalidatie in de eerste lijn' gevolgd. Dit was een cursus georganiseerd door het 'CVA netwerk Alkmaar'. Deze cursus ging over de gevolgen van hersenbeschadiging in de thuissituatie. De problemen werden geanalyseerd en de aanpak van behandeling werd besproken vanuit een multidisciplinair perspectief (o.a. met ergotherapie, logopedie en CVA vepleegkundigen).

 

 

bericht van 26 mei 2017

Het verzwikken van de enkel, ook wel een inversietrauma genoemd, is een van de meest voorkomende musculoskeletale blessure bij fysiek actieve mensen. Uit onderzoek blijkt dat de gevolgen van een enkelverzwikking worden onderschat. Zo blijkt dat ongeveer 50 procent van de mensen na een inversietrauma zijn klacht niet laat beoordelen door een arts of fysiotherapeut.

lees meer
bericht van 18 mei 2017

Dat bewegen goed is, weet iedereen. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen geeft aan dat minimaal vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging nodig is om een goede gezondheid te behouden. Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht geldt zelfs 60 minuten!

lees meer
bericht van 12 mei 2017

Wist u dat hoe fitter u een operatie in gaat, des te beter u eruit komt? Het pre- operatief trainen wordt steeds vaker toegepast bij verschillende operaties.

lees meer
bericht van 05 mei 2017

Kinderen krijgen steeds vaker nek- en rugklachten, Houding Netwerk Nederland, een collectief van fysiotherapeuten, waarschuwt voor de tablet-nek en gameboy-rug. Vooral door de snel toenemende interactie met beeldschermen vanaf de vroegste jeugd en het vele, vaak verkeerde zitten daarbij, zien we meer houdingsproblemen bij jongeren.

lees meer
bericht van 03 april 2017

Dat hoort bij de leeftijd, u zult er echt mee moeten leren leven”. “Als het echt niet meer gaat, dan mag u altijd terugkomen voor een nieuwe knie”.

Dit krijgen jaarlijks veel mensen te horen samen met de boodschap dat hun knie is versleten. Soms krijgen mensen advies mee vanuit een ziekenhuis, maar geregeld is het aankijken hoe het met de knie gaat en wachten geblazen op een operatie. Niet alle (deels) versleten knieën kunnen en hoeven te worden geopereerd.

lees meer
bericht van 06 maart 2017

Realfit Overdie is gestart! 11 jongeren gaan aankomende maanden werken aan hun doel om hun leefstijl gezond te maken. Heel veel succes allemaal!

bericht van 02 maart 2017

Vanaf 1-1-2017 verandert er het een en ander met betrekking tot de vergoeding door de verzekeraar indien u fysiotherapie krijgt in verband met Claudicatio Intermittens (etalagebenen).

lees meer
bericht van 02 maart 2017
Steeds vaker blijkt uit onderzoek dat sporten gunstige effecten heeft op het brein. In een recent onderzoek is gekeken naar het mogelijke effect van bewegen op het geheugen. Ouderen die vaker aan sport doen, hebben 36% minder kans dat hun geheugen achteruitgaat, ze onthouden beter en reageren sneller dan diegene die geen fysieke inspanningen doen.Het maakt niet veel uit welke sport er wordt beoefend, ook meerdere malen per week rustig bewegen heeft al een positief effect.
bericht van 20 februari 2017

Na een succesvolle eerste editie gaan ze het in 2017 gewoon weer doen! Dit keer zal het deelnemersveld ook wat groter zijn want hopelijk ten goede komt van de onderlinge strijd. De Dijkloop, een prachtig parcours over de dijk, door polder en natuurgebieden en met de start en finish in de gezellige dorpskern.

lees meer
bericht van 16 februari 2017

Nederland telt jaarlijks ruim 70.000 gevallen van handletsel door een ongeval, nog afgezien van de aangeboren en verworven handletsels. Dat heeft vaak grote gevolgen voor de dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld schrijven, knoopjes vastmaken en brood smeren.

lees meer