Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 19 oktober 2017

In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. In augustus dit jaar heeft de Gezondheidsraad de beweegnorm aangescherpt.

De raad adviseert alle volwassenen om minimaal 2,5 uur per week spier- en botversterkende activiteiten te ondernemen. Voor ouderen is het van belang om naast dagelijks bewegen ook kracht en balans oefeningen te doen. Het merendeel van de Nederlandse ouderen presteert onder de norm. Met het ouder worden neemt ons uithoudingsvermogen af, vermindert onze spiermassa en reageren we wat trager. Hierdoor neemt de kans op vallen toe. Voorkom vallen door spierkracht, coördinatie en balans te trainen. Dit kan je op elke leeftijd en op elk niveau trainen. Is er echter sprake van een verhoogd valrisico, dan is het gericht trainen ervan onder begeleiding van een fysiotherapeut belangrijk.

bericht van 16 oktober 2017

Wat kan handtherapie voor u doen? De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf.

lees meer
bericht van 02 oktober 2017

Oktober is Pink Ribbon maand. Onze medewerkers dragen deze maand het bekende roze lintje om aandacht en steun te vragen voor Stichting Pink Ribbon.

 

 

bericht van 28 september 2017
Onze collega Jimmy Ruiter is momenteel afwezig i.v.m. opleiding in Engeland.
bericht van 25 september 2017

Alle kinderen moeten kunnen sporten! Als kinderen bij ons getraind hebben in bv onze sportgroep 'SportMaatjes', en daarna door willen sporten op een reguliere sportvereniging, dan merken wij dat sommige gezinnen daar niet de financiële mogelijkheden voor hebben. Dan is er het Jeugdsportfonds!

lees meer
bericht van 21 september 2017

Er verdwijnen geen behandelingen uit het pakket, wel komt er een bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed. Dit staat in het pakketbesluit waarmee de ministerraad op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingestemd. In juni bespreekt het Tweede Kamer het voorstel. Daarna wordt het besluit definitief vastgesteld.

lees meer
bericht van 18 september 2017

Bij steeds meer kinderen met een vorm van autisme (ASS, PDD-NOS, Asperger, etc.) is plezier beleven in het sporten een probleem. Onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen met autisme meer moeite hebben met motorische activiteiten en bovendien een minder actieve leefstijl. Bij deze kinderen kan ook een verminderd uithoudingsvermogen voorkomen. Een verklaring is dat ze zich minder energiek voelen en zichzelf minder goed kunnen motiveren (omdat ze vaak minder presteren dan hun leeftijdsgenootjes zonder een vorm van autisme). Kinderen met autisme hebben een specifieke behoefte aan structuur die wij kunnen bieden. Fysiotherapie Elisabeth is een groep gestart voor deze kinderen en zij sporten inmiddels met veel plezier.

lees meer
bericht van 11 september 2017
Binnen onze praktijk worden er regelmatig vragenlijsten en fysieke testen afgenomen (klinimetrie). Dit wordt gedaan om meer inzicht in uw klachten te krijgen, de ernst van de aandoening vast te stellen, een prognose te kunnen geven en de effectiviteit van de behandeling te kunnen vaststellen. Ook vragen wij u bij welke activiteiten u belemmeringen ervaart en in welke mate. Zodoende behandelen we niet alleen de stoornis zelf maar heeft dit ook een positief gevolg op de activiteiten die u wilt uitvoeren. Door te meten zijn we beter in staat een juiste behandeling te geven. Uiteraard kan de fysiotherapeut u hier altijd uitleg over geven.
bericht van 08 september 2017

Afgelopen week is de nieuwe vloer in de grote oefenzaal gelegd. We kunnen weer aan de slag!

lees meer
bericht van 01 september 2017

Er zijn verschillende soorten duizeligheid: draaiduizeligheid, licht gevoel in het hoofd/gevoel bijna flauw te vallen of bewegingsonzekerheid/het gevoel van onvast ter been zijn. De meest voorkomende vorm van draaiduizeligheid is BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid).

lees meer
bericht van 28 augustus 2017

De Gezondheidsraad heeft op 22 augustus nieuwe beweegrichtlijnen als advies aangeboden aan de Minister van VWS. Nadat de minister het advies overneemt, zijn de beweegrichtlijnen definitief en vervangen zij de huidige Beweegnormen: de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, de Fitnorm en de Combinorm. In Nederland worden de nieuwe beweegrichtlijnen gehaald door ongeveer 45 procent van de kinderen, volwassenen en ouderen. De uitdaging is om een blijvende verandering in beweeg- en zitgedrag te realiseren. Met het oog op het grote belang voor de volksgezondheid adviseert de gezondheidsraad de minister om in te zetten op interventies om blijvend meer te bewegen. KNGF onderschrijft dit advies en levert, als vereniging van fysiotherapeuten, graag een bijdrage aan de uitvoering ervan.

lees meer
bericht van 01 augustus 2017

Het was alweer een tijd geleden dat wij foto's hadden laten maken voor de website. Het was hoog tijd voor wat nieuwe beelden, gemaakt door Karen Hoogland

 

bericht van 20 juli 2017

Het is zomervakantie! Omdat veel van jullie ook op vakantie gaan en het bij ons dus minder druk is, hebben we een aangepast vakantierooster opgesteld.

Dit rooster is geldig van maandag 24 juli t/m vrijdag 26 augustus 2017.

lees meer
bericht van 03 juli 2017
Claudette Haanstra heeft haar opleiding afgerond en is nu Oncologie Fysiotherapeut MSc. Gefeliciteerd Claudette!
lees meer
bericht van 03 juli 2017

Uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum blijkt maar weer eens de impact van (in)activiteit in het dagelijks leven. Er is een sterke samenhang tussen hoe lang mensen achtereen zitten en hun mate van zelfstandigheid in het dagelijks leven op de lange termijn.

lees meer
bericht van 27 juni 2017

Dankzij verbeterde diagnostiek en behandeling overleven steeds meer mensen kanker.

lees meer
bericht van 16 juni 2017

Sinds 2012 is er een actief netwerk voor Functionele Neurologische Stoornissen opgericht. Functionele Neurologische Stoornissen zijn lichamelijke klachten waarbij functies in het lichaam niet goed verlopen zonder dat hier een structurele afwijking (ofwel schade van het lichaam) voor kan worden gevonden. De meeste patiënten met functionele neurologische symptomen hebben meer dan een symptoom. Door wetenschappelijk onderzoek wordt de ingewikkeldheid van wat er mis gaat in het zenuwstelsel iets beter begrepen.

lees meer
bericht van 15 juni 2017
Op maandag 19jun om 15.30u start er weer een cursus babymassage! Er is nog een plekje vrij! Aanmelden en informatie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bericht van 08 juni 2017

CVA is de afkorting voor Cerebro Vasculair Accident. Een CVA kan een herseninfarct of een hersenbloeding zijn en wordt ook wel een beroerte genoemd. Hierdoor krijgt een deel van de hersenen (tijdelijk) te weinig of geen zuurstof.

lees meer
bericht van 29 mei 2017
Onze praktijk heeft de HKZ hercertificeringsaudit weer gehaald! HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ Certificaat geeft aan dat de instelling voldoet aan vooraf vastegestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg Als de organisatie het certificaat behaalt, betekent dit dat het: - Goed georganiseerd is - Cliënten centraal stelt - Continu werkt aan optimalisering - Betrouwbare resultaten presenteert - Voldoet aan de eisen (opgesteld door de beroepsgroep, overheid, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars)