Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 14 februari 2019

Roos en Lara, twee van onze kinderfysiotherapeuten, zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met problemen van buik- en bekkenregio. 

lees meer
bericht van 07 februari 2019

Op maandag 25 februari zullen de (bruikbare) gevonden voorwerpen van het afgelopen jaar naar Rataplan worden gebracht. Dus mocht u nog iets kwijt zijn....

lees meer
bericht van 31 januari 2019

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker.

lees meer
bericht van 25 januari 2019

De eerste maand van 2019 zit er alweer bijna op.
Houdt u zich nog steeds aan de goede voornemens van meer bewegen?

lees meer
bericht van 17 januari 2019

In Galerie De Kapelberg te Egmond aan de Hoef is van 18 januari t/m 17 februari 2019 een tentoonstelling van onder meer tekeningen en schilderijen van Ben Lammers van het ketelhuis van het voormalig Elisabeth Ziekenhuis te zien. In dit voormalig ziekenhuis is sinds 2003 het Medisch Centrum Elisabeth gevestigd. 

lees meer
bericht van 11 januari 2019

Komende zondag 13 januari staan we met een aantal collega’s van Fysiotherapie Elisabeth aan de start van de kwart en halve marathon van Egmond!

lees meer
bericht van 10 januari 2019

Wanneer je rug- of nekpijn chronisch is kan het zijn dat alleen fysiotherapie niet voldoende helpt. Vaak zien we dat dit ook samenhangt met klachten op andere gebieden, zoals: stress, somberheid en spanning. Deze klachten hebben een grote invloed op iemands leven en kunnen de pijnklachten bovendien versterken.

lees meer
bericht van 20 december 2018

Eind november is er een informatie avond gehouden in het ziekenhuis in Alkmaar over osteoporose. Nadat de reumatoloog over ‘medicatie bij osteoporose’ had gesproken gaf onze collega
Josine Veldman een presentatie over ‘osteoporose en bewegen’.

lees meer
bericht van 14 december 2018

Super trots op onze kanjer Charlot Orij!
Charlot heeft haar opleiding “Sensorische Informatieverwerking voor paramedici” afgerond!!
Wij hebben nu 2 Sensorisch Informatie verwerkingstherapeuten in de praktijk:
Lara Sijtema en Charlot Orij.

bericht van 10 december 2018

Tijdens de kerstvakantie zijn we gewoon open. De ZwangerFit les op maandag 24-12 en maandag 31-12 komen te vervallen. De donderdag 27-12-2018 en 3-1-2019 gaan wel door!

Ook de MamaFit gaat door volgens het schema.

bericht van 30 november 2018

Wandelen. Een alledaagse beweging waar we nooit echt bij stil staan. Toch kan een verkeerde wandeltechniek tot een diversiteit aan klachten leiden.

lees meer
bericht van 23 november 2018

Onze Parkinsonnet therapeuten Linda Schenk, Josine Veldman en Bernadette Keijzer werken binnenkort mee aan een nieuw studie bij mensen met de ziekte van Parkinson.

lees meer
bericht van 23 november 2018

Alle premies voor 2019 zijn inmiddels bekend en is het voor iedere Nederlander ook mogelijk om te vergelijken op de diverse websites en daarbij de goedkoopste en beste zorgverzekering uit te zoeken die bij u past.

lees meer
bericht van 17 november 2018

Ter info: Vanaf 1 januari 2019 verandert het tarief van de ZwangerFit en MamaFit naar 37,50 per maand. 

Er blijft de mogelijkheid bestaan om via Evean korting te krijgen. Ook veel zorgverzekeraars vergoeden een deel.

bericht van 09 november 2018

Uit onderzoek blijkt dat er een “medicijn” is waarbij de kans op overlijden met 19 tot 27% kan afnemen. Ditzelfde “medicijn” zorgt voor een betere nachtrust, verminderde kans op depressie en het helpt bij het onder controle houden van de bloedsuikerwaarde bij diabetes type 2.

lees meer
bericht van 01 november 2018

Ouderen die bewegen voelen zich vaak lichamelijk en mentaal fitter. Daarnaast zorgt bewegen ervoor dat de conditie beter wordt en de spieren en gewrichten soepeler blijven.
Ouderen die bewegen zijn daarnaast mobieler en hebben minder snel last van chronische ziektes.

lees meer
bericht van 25 oktober 2018

Dit zijn vaardigheden om informatie over gezondheid te verkrijgen, te begrijpen, te beoordelen en te gebruiken. Deze kunnen helpen bij het nemen van de juiste beslissingen gerelateerd aan de gezondheid.

lees meer
bericht van 19 oktober 2018

Wist u dat wij medische trainingstherapie bieden? Dit zijn fitnessgroepen in de oefenzaal die dagelijks worden aangeboden. Het trainen in kleine, vaste groepen met dezelfde fysiotherapeut biedt vele voordelen.

lees meer
bericht van 11 oktober 2018

Oktober is de maand waarin onder andere op initiatief van Borstkankervereniging Nederland en Pink Ribbon aandacht wordt gevraagd voor borstkanker.

lees meer
bericht van 28 september 2018

Fysiotherapie Elisabeth is ook onderdeel van Praktijk voor KIND & JEUGD Alkmaar. 

lees meer