Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 15 december 2017

Dat bewegen bij knie artrose belangrijk is komt uit heel veel onderzoeken naar voren. Maar hoe moet je dat dan aanpakken? Ten eerste is zelf actief blijven zoals met fietsen en wandelen van groot belang.

lees meer
bericht van 08 december 2017

Op donderdag 7 december hebben onze Parkinson-therapeuten Linda, Bernadette en Josine het jaarlijkse ParkinsonNet congres in Rotterdam gevolgd.
Hier werden de nieuwste inzichten en onderzoeken m.b.t. de behandeling van Parkinson gepresenteerd. Zij kijken terug op een leuke en vooral leerzame dag. 

 

bericht van 06 december 2017
De zwarte Pieten hadden opgemerkt dat er door de kinderen bij Fysiotherapie Elisabeth heel hard werd gewerkt.
lees meer
bericht van 01 december 2017
56 procent van de Nederlanders wacht minstens enkele weken voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut. Dat blijkt uit het onderzoek Fysiotherapie onder ruim duizend Nederlanders, uitgevoerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.
lees meer
bericht van 27 november 2017

Mensen met de diagnose Diabetes Mellitus type 2 hebben een te hoge bloedsuikerspiegel die meestal veroorzaakt wordt door een verminderde werking van de alvleesklier of afname van de insulinegevoeligheid van de spieren.

lees meer
bericht van 21 november 2017

Er komt weer een workshop "ontspannen bevallen".

We geven de workshop vanuit dezelfde visie, maar hebben beiden een heel verschillende achtergrond, tezamen met de coaching op maat, maakt dit deze workshop uniek.

lees meer
bericht van 17 november 2017

FNS staat voor Functioneel Neurologische Symptomen.
Het gaat hierbij om gevoelsstoornissen, vermoeidheid, spierzwakte en pijn. Dit zijn symptomen die ook voorkomen bij neurologische aandoeningen.

lees meer
bericht van 15 november 2017

Wij werken continu aan verbetering van de kwaliteit van onze zorg. Dit lukt onder andere door de mening van onze patiënten te horen.

lees meer
bericht van 01 november 2017

We hebben een nieuwe collega! Luuk van der Ven komt ons team versterken. Luuk is algemeen fysiotherapeut en werkt op de maandag, donderdag en zaterdag.

bericht van 23 oktober 2017

Vanaf donderdag 2 november neemt onze nieuwe baliemedewerkster Astrid Verbiest de werkzaamheden van Eugenie Sleebos over.

lees meer
bericht van 19 oktober 2017

In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. In augustus dit jaar heeft de Gezondheidsraad de beweegnorm aangescherpt.

lees meer
bericht van 16 oktober 2017

Wat kan handtherapie voor u doen? De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben.

lees meer
bericht van 02 oktober 2017

Oktober is Pink Ribbon maand. Onze medewerkers dragen deze maand het bekende roze lintje om aandacht en steun te vragen voor Stichting Pink Ribbon.

 

 

bericht van 28 september 2017
Onze collega Jimmy Ruiter is momenteel afwezig i.v.m. opleiding in Engeland.
bericht van 25 september 2017

Alle kinderen moeten kunnen sporten! Als kinderen bij ons getraind hebben in bv onze sportgroep 'SportMaatjes', en daarna door willen sporten op een reguliere sportvereniging, dan merken wij dat sommige gezinnen daar niet de financiële mogelijkheden voor hebben. Dan is er het Jeugdsportfonds!

lees meer
bericht van 21 september 2017

Er verdwijnen geen behandelingen uit het pakket, wel komt er een bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed. Dit staat in het pakketbesluit waarmee de ministerraad op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingestemd. In juni bespreekt het Tweede Kamer het voorstel. Daarna wordt het besluit definitief vastgesteld.

lees meer
bericht van 18 september 2017

Bij steeds meer kinderen met een vorm van autisme (ASS, PDD-NOS, Asperger, etc.) is plezier beleven in het sporten een probleem. Onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen met autisme meer moeite hebben met motorische activiteiten en bovendien een minder actieve leefstijl.

lees meer
bericht van 11 september 2017
Binnen onze praktijk worden er regelmatig vragenlijsten en fysieke testen afgenomen (klinimetrie). Dit wordt gedaan om meer inzicht in uw klachten te krijgen, de ernst van de aandoening vast te stellen, een prognose te kunnen geven en de effectiviteit van de behandeling te kunnen vaststellen. Ook vragen wij u bij welke activiteiten u belemmeringen ervaart en in welke mate. Zodoende behandelen we niet alleen de stoornis zelf maar heeft dit ook een positief gevolg op de activiteiten die u wilt uitvoeren. Door te meten zijn we beter in staat een juiste behandeling te geven. Uiteraard kan de fysiotherapeut u hier altijd uitleg over geven.
bericht van 08 september 2017

Afgelopen week is de nieuwe vloer in de grote oefenzaal gelegd. We kunnen weer aan de slag!

lees meer
bericht van 01 september 2017

Er zijn verschillende soorten duizeligheid: draaiduizeligheid, licht gevoel in het hoofd/gevoel bijna flauw te vallen of bewegingsonzekerheid/het gevoel van onvast ter been zijn. De meest voorkomende vorm van draaiduizeligheid is BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid).

lees meer