Bel ons:

072-520 40 70

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bericht van 30 november 2018

Wandelen. Een alledaagse beweging waar we nooit echt bij stil staan. Toch kan een verkeerde wandeltechniek tot een diversiteit aan klachten leiden.

lees meer
bericht van 23 november 2018

Onze Parkinsonnet therapeuten Linda Schenk, Josine Veldman en Bernadette Keijzer werken binnenkort mee aan een nieuw studie bij mensen met de ziekte van Parkinson.

lees meer
bericht van 23 november 2018

Alle premies voor 2019 zijn inmiddels bekend en is het voor iedere Nederlander ook mogelijk om te vergelijken op de diverse websites en daarbij de goedkoopste en beste zorgverzekering uit te zoeken die bij u past.

lees meer
bericht van 17 november 2018

Ter info: Vanaf 1 januari 2019 verandert het tarief van de ZwangerFit en MamaFit naar 37,50 per maand. 

Er blijft de mogelijkheid bestaan om via Evean korting te krijgen. Ook veel zorgverzekeraars vergoeden een deel.

bericht van 09 november 2018

Uit onderzoek blijkt dat er een “medicijn” is waarbij de kans op overlijden met 19 tot 27% kan afnemen. Ditzelfde “medicijn” zorgt voor een betere nachtrust, verminderde kans op depressie en het helpt bij het onder controle houden van de bloedsuikerwaarde bij diabetes type 2.

lees meer
bericht van 01 november 2018

Ouderen die bewegen voelen zich vaak lichamelijk en mentaal fitter. Daarnaast zorgt bewegen ervoor dat de conditie beter wordt en de spieren en gewrichten soepeler blijven.
Ouderen die bewegen zijn daarnaast mobieler en hebben minder snel last van chronische ziektes.

lees meer
bericht van 25 oktober 2018

Dit zijn vaardigheden om informatie over gezondheid te verkrijgen, te begrijpen, te beoordelen en te gebruiken. Deze kunnen helpen bij het nemen van de juiste beslissingen gerelateerd aan de gezondheid.

lees meer
bericht van 19 oktober 2018

Wist u dat wij medische trainingstherapie bieden? Dit zijn fitnessgroepen in de oefenzaal die dagelijks worden aangeboden. Het trainen in kleine, vaste groepen met dezelfde fysiotherapeut biedt vele voordelen.

lees meer
bericht van 11 oktober 2018

Oktober is de maand waarin onder andere op initiatief van Borstkankervereniging Nederland en Pink Ribbon aandacht wordt gevraagd voor borstkanker.

lees meer
bericht van 28 september 2018

Fysiotherapie Elisabeth is ook onderdeel van Praktijk voor KIND & JEUGD Alkmaar. 

lees meer
bericht van 24 september 2018

Voor veel mensen is het bekend dat de combinatie van een inactieve leefstijl en van veel zitten, de kans op Diabetes type 2 (ook wel suikerziekte) vergroot.
Met inactieve leefstijl bedoelen we minder bewegen dan de Nederlandse aanbevolen hoeveelheid / 2 keer per dag 30 minuten. 

lees meer
bericht van 14 september 2018

Prof. Dr. Erik Scherder, eerst fysiotherapeut en later hoogleraar Neuropsychologie, werd in één klap een bekende Nederlander toen hij in De Wereld Draait Door de tafel van Matthijs van Nieuwkerk beklom om te demonstreren wat de gevolgen zijn van een herseninfarct. Hij is een groot pleiter voor meer bewegen.
Zijn quote: “Kauwen is ook bewegen”.

lees meer
bericht van 22 augustus 2018

56 procent van de Nederlanders wacht minstens enkele weken voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut. Dat blijkt uit het onderzoek Fysiotherapie onder ruim duizend Nederlanders, uitgevoerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

lees meer
bericht van 13 augustus 2018

Heeft u in de afgelopen weken regelmatig last gehad van kramp in de loop van de nacht?

lees meer
bericht van 29 juli 2018

Deze zomer wordt ons team versterkt door onze afgestudeerde stagiaires Sharon Liefaard en Nikki van Zijl!

Wij zijn heel blij dat ze ons team komen versterken!

 

bericht van 27 juli 2018

Wij zijn op zoek naar een bekkenfysiotherapeut (i.o.) met affiniteit voor zwangerschapsgerelateerde zorg.

Wij bieden 24 uur met de mogelijkheid tot uitbreiding. De werkdagen zijn nader overeen te komen (je werkt sowieso 1 avond tot 20.00 uur)

In ons centrum werk je samen met meerdere specialisaties binnnen de fysiotherapie en multidisciplinair. 

In onze praktijk is ook Prenataal Centrum Alkmaar gevestigd. Daarnaast ga je ZwangerFit groepen begeleiden. Heb je interesse? Mail dan jouw CV naar Claudette Haanstra Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

bericht van 27 juli 2018

Na heel wat jaren fanatiek trainen heeft de Waerden vorige week afscheid genomen.
Elke woensdag- en donderdagochtend kwamen ze trouw sporten. Hun inzet en enthousiasme was altijd top! Bedankt daarvoor!

lees meer
bericht van 26 juli 2018

De Orofaciale Fysiotherapeut, ook wel bekend als kaakfysiotherapeut helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd- en halsgebied en het kauwstelsel.

lees meer
bericht van 20 juli 2018
De schoolvakantie is begonnen!
lees meer
bericht van 13 juli 2018

Onze kinderen zijn volgens sportkoepel NOC*NSF wereldkampioen stilzitten en daarom vinden ze het tijd voor actie. Gesteund door sportbonden en bekende sportcoaches heeft NOC*NSF een petitie aan de Tweede Kamer overhandigd. Met als meest opvallende standpunt: er moet een gymtoets komen.

lees meer